برترین های بازار گواهی سپرده را بشناسید
براساس آمارهای معاملاتی آذر ماه در بازار مالی بورس کالای ایران، حجم معاملات قراردادهای گواهی سپرده کالایی (سکه طلا، زعفران نگین، شمش طلا، پسته بادامی و برنج طارم) در آذر ماه بیش از ۹ میلیون و ۸۳۴ هزار قرارداد بوده است که قراردادهای گواهی سپرده کالایی زعفران ۴۳ درصد حجم معاملات بازار گواهی سپرده کالایی (معادل ۴ میلیون و ۲۵۶ هزار گواهی سپرده) و معاملات گواهی سپرده شمش طلا ۳۳ درصد (معادل ۳ میلیون و ۳۲۴ هزار گواهی سپرده) بیشترین حجم معاملات از بازار گواهی سپرده کالایی را به خود اختصاص دادند. سکه طلا نیز با حجم ۲ میلیون و ۱۹۳ هزار گواهی سپرده جایگاه سوم را به دست آورد.
روند روزانه حجم معاملات بازار گواهی سپرده کالایی
همچنین ارزش بازار گواهی سپرده کالایی در آذر ماه ۱۹ هزار و ۷۵۱ میلیارد ریال بوده که ۱۰ هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال مربوط به معاملات گواهی سپرده شمش طلا و ۶۴۱۴ میلیارد ریال مربوط به معاملات گواهی سپرده سکه، ۲۴۰۰ میلیارد ریال مربوط به معاملات گواهی سپرده زعفران نگین و ارزش معاملات گواهی سپرده برنج طارم معاملات پسته بادامی و برنج نیز تقریبا ۸۷ میلیارد ریال بوده است.
روند روزانه ارزش معاملات بازار گواهی سپرده کالایی
آمار معاملات قراردادهای بازار گواهی سپرده کالایی
۳۳۲ کیلوگرم شمش طلا معامله شد
در ماه گذشته (آذرماه) بیش از ۳ میلیون و ۳۲۳ هزار گواهی سپرده شمش طلا (معادل ۳۳۲.۳ کیلوگرم) به ارزش ۱۰ هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال در بازار معامله شده است. حجم معاملات بازار گواهی سپرده شمش از ابتدای راه اندازی تا پایان آذرماه به بیش از ۲.۲ تن رسیده که بیانگر آن است که این بازار بیش از ۷.۳ هزار میلیارد تومان نقدینگی سرگردان در بازار را به خود جذب کرده است.
روند ارزش و حجم معاملات گواهی سپرده شمش طلا
۲۷.۷ هزار میلیارد ریال ارزش بازار صندوقهای کالایی
حجم معاملات صندوقهای کالایی در آذر ماه ۶۹۸ میلیون و ۶۴۵ هزار واحد به ارزش ۲۷ هزار و ۷۵۶ میلیارد ریال بوده است. بیشترین حجم معاملات در بخش صندوقهای کالایی برای صندوق سرمایهگذاری با پشتوانه طلای کهربا (کهربا) به میزان ۱۴۷ میلیون و ۲۱۱ هزار واحد صندوق بود. همچنین دو صندوق سرمایهگذاری با پشتوانه طلای عیار مفید (عیار) و زرین آگاه (مثقال) در رتبههای بعدی پرحجمترینها قرار گرفتند.
روند روزانه حجم و ارزش معاملات صندوقهای کالایی
صندوقهای سرمایهگذاری کالای براساس نوع دارایی به دو دسته صندوقهای سرمایهگذاری با پشتوانه طلا و صندوق سرمایهگذاری و صندوق سرمایهگذاری بر پایه کالاهای غیرطلا (به طور خاص کالاهای کشاورزی) تقسیم میشوند. در حال حاضر ۱۳ صندوق سرمایهگذاری با پشتوانه طلا (شمش طلا و سکه طلا) و دو صندوق سحرخیز با پشتوانه کالای کشاورزی و صندوق چندکالایی نوویرا (نهال) نیز در این بازار فعالیت دارند.
حجم و ارزش معاملات صندوقهای سرمایهگذاری با پشتوانه طلا در آذر ماه به ترتیب ۶۳۶ میلیون واحد و ۲۶ هزار و ۲۶۲ میلیارد ریال بوده که سهم آن از کل بازار صندوقهای کالایی به ترتیب ۹۱ و ۹۵ درصد بوده است.
روند روزانه حجم معاملات صندوقهای کالایی به تفکیک گروه کالایی
روند روزانه ارزش معاملات صندوقهای کالایی به تفکیک گروه کالایی
آمار معاملات صندوقهای کالایی
خالص ارزش داراییهای صندوقهای کالایی در تاریخ منتهی به ۲۹ آذرماه ۲۰ هزار و ۶۳۴ میلیارد تومان بوده است که این صندوقها باتوجه به حداکثر سقف واحدهای سرمایهگذاری در حال حاضر امکان جذب نقدینگی بیش از ۲۷ هزار میلیارد تومان را دارند.
ارزش و سهم صندوقهای کالایی از کل بازار صندوقهای کالایی منتهی به پایان آذر ماه
قدرت نمایی زعفران در بازار آتی
حجم معاملات قراردادهای آتی در آذر ماه ۱۴۶ هزار و ۷۱۲ قرارداد بوده است که حجم معاملات قراردادهای آتی زعفران نگین با ۱۱۵ هزار و ۲۶۴ قرارداد بیشترین حجم معاملات (۷۸.۶ درصد) را در بازار قراردادهای آتی داشته است. همچنین حجم معاملات قراردادهای آتی صندوق طلای لوتوس حدود ۱۳ هزار ۴۷۸ قرارداد بوده که سهم آن از کل معاملات بازار قرارادهای آتی حدود ۹.۳ درصد بوده است.
روند حجم معاملات قراردادهای آتی
همچنین ارزش معاملات قراردادهای آتی در هفته گذشته ۱۳ هزار و ۵۷۲ میلیارد ریال بوده که قراردادهای آتی زعفران نگین و صندوق طلای لوتوس به ترتیب با ۹۴۶۶ و ۳۴۴۷ میلیارد ریال بیشترین سهم را داشتهاند.
روند روزانه حجم معاملات گروههای کالایی قراردادهای آتی
در پایان آذر ماه تعداد موقعیتهای باز قرارداد آتی ۳۷ هزار و ۹۲۵ موقعیت بوده که تعداد موقعیتهای باز قراردادهای آتی زعفران نگین ۱۹ هزار و ۲۰، قراردادهای آتی صندوق طلای لوتوس ۸۸۰۵، قراردادهای آتی شمش طلا ۷۶۲۲، قراردادهای آتی صندوق طلای کهربا ۲۰۶۹، قراردادهای آتی نقره ۳۰۲ و قراردادهای آتی پسته ۱۰۷ موقعیت بوده است.
روند روزانه موقعیتهای باز گروههای کالایی قراردادهای آتی
آمار معاملات قراردادهای آتی
درخشش شمش و صندوق طلا در بازار اختیار معامله
در آذر ماه ۱۴ هزار و ۸۴۲ قرارداد آپشن در بازار مشتقه بورس کالا معامله شده است که قراردادهای اختیار معامله گواهی شمش طلای آذر ۱۴۰۲ و واحدهای صندوق طلای کهربا فروردین ۱۴۰۳ به ترتیب با ۹۹۴۱ و ۳۹۹۳ قرارداد بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص دادند.
روند حجم معاملات قراردادهای اختیار معامله
ارزش معاملات قراردادهای اختیار در ماه گذشته نیز ۲۶ میلیارد ریال بوده که حدود ۲۰ میلیارد ریال آن مربوط به معاملات قراردادهای اختیار معامله صندوق طلای کهربا بوده است.
روند ارزش معاملات قراردادهای اختیار معامله
همچنین تعداد موقعیتهای باز قراردادهای اختیار معامله در تاریخ منتهی به ۲۹ آذر ماه ۱۷ هزار و ۸۸۲ موقعیت بوده و همانطور که قابل مشاهده است با سررسید شدن قرارداد گواهی شمش طلای آذر ماه تعداد آن کاهش پیدا کرده است.
روند تعداد موقعیتهای باز قراردادهای اختیار معامله
آمار معاملات قراردادهای اختیار معامله
ارسال نظر